Jóga inspirációk

Jógakerék

2018. augusztus 27. - YogaGirl

Itthon még úgy vettem észre nem olyan elterjedt jóga eszköz a jógakerék, elvétve találtam 1-2 stúdiót, ahol már használják. Pár hónappal ezelőtt beszereztem egyet, mert nagyon szimpatikusnak tűnt a külföldi oldalakon, mennyi mindenre lehet használni, de végül a férjem kezei között kötött ki, aki pedig nem egy jógás típus.

jogawheel5.jpg

A legtöbb embernek a hátával, vállával van problémája a rossz testtartások és a sok helytelen ülés miatt.  A jógakerék kiváló eszköz hátrahajlító, egyensúlyi és egyéb gyakorlatokhoz, és nem utolsó sorban a hát átmasszírozásához.

jogawheel3.jpg

Ezzel a stabil gyűrűvel, ami kemény ABS műanyagból készült és csúszásmentes habszivacs műanyaggal van borítva, mindenféle elvetemült egyensúlyi pózokat is lehet gyakorolni, de igazából ami nálunk leginkább bevált, az a hát átmasszírozása vele. Egyszerűen eddig bárkit itthon ráfektettem, teljesen elképedt, hogy pár perc háton fekvés rajta és előre-hátra gördülés mennyire nagyon jól esett neki. Kiegyenesítette a görnyedt hátat, rendezte a csigolyákat és örömmel vették, hogy utána könnyedén tudtak lehajolni, hát- és derékfájás nélkül.

A férjem e videó alapján szokott rajta reggel-este 5 percet tölteni:

Amit még én szeretek, az a vállak átmozgatása a jógakerékkel, de igazából a neten nagyon sok gyakorlatot lehet találni még hozzá:

És íme pár kép az igazán profiknak, miket lehet művelni vele, ha pl. az egyensúlyozást szeretnék gyakorolni. (Csak saját felelősségre, mert igazi kihívás!)

jogawheel6.png

jogawheel7.jpg

jogawheel9.png

jogawheel10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jogainspiraciok.blog.hu/api/trackback/id/tr2114204923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása