Jóga inspirációk

Jógakerék

2018. augusztus 27. - YogaGirl

Itthon még úgy vettem észre nem olyan elterjedt jóga eszköz a jógakerék, elvétve találtam 1-2 stúdiót, ahol már használják. Pár hónappal ezelőtt beszereztem egyet, mert nagyon szimpatikusnak tűnt a külföldi oldalakon, mennyi mindenre lehet használni, de végül a férjem kezei között kötött ki, aki pedig nem egy jógás típus.

jogawheel5.jpg

Tovább

Könyvajánló: Szvámi Ráma - Élet a Himalája mestereivel

2018. augusztus 06. - YogaGirl

Szvámi Ráma egy indiai bráhmana családban született jógi, aki Tibet és India sok nagy tiszteletnek örvendő tanítójával kapcsolatot tartott. Szellemi életének, ami döntően a hegyi remeteség jegyében telt, rengeteg csodás epizódjáról számol be Élet a Himalája Mestereivel című könyvében.

covers_15587.jpg

Tovább

Uralkodj az egódon!

2018. július 28. - YogaGirl

Az egyik fontos tanács, főleg kezdőknek, hogy ne foglalkozzanak mással jógaórán, csak magukkal. Ne a többieket lessék, hasonlítgassák magukat hozzájuk, hanem a saját mozdulataikra figyeljenek, a saját jelenüket éljék meg. A kezdeti felfedezések és néhány sikerélmény után ez már menni is szokott, de azért vannak néha azok a napok, amikor nem sikerül teljesen kizárni a külvilágot és lehet még az önbizalmad is kap egy pofont.

98f12b63a56e9441b2dcffc657ee31b8.jpg

Tovább

Tanultnak tartod magad?

2018. július 24. - YogaGirl
Részlet Szvámi Ráma: Élet a Himalája mestereivel című könyvéből
Egyedül a közvetlen tapasztalás számít
"...Mesterem egy alkalommal megkért, hogy üljek le. Azt kérdezte:
- Tanult fiúnak tartod magad?
Hirtelen semmit sem tudtam válaszolni, noha felháborítónak éreztem a kérdését. Csakis ilyen helyzetben voltam teljesen őszinte, amikor felbosszantottak. Ilyenkor bármit is mondtam mesteremnek, sohasem bántam meg. Általában élvezte ostobaságomat. Végül így válaszoltam:
- Persze, hogy tanult vagyok.
b9001c559cc5fda59ff6d7d75d370247.jpg

Tovább